Outlook asetuksia

Viestin saapumisilmoitus

Valitse millä tavoin Outlook ilmoittaa sinulle saapuneesta viestistä. Sininen ilmoitusruutu alaoikealla saattaa olla joissakin tilanteissa häiritsevä ja näin saat sen pois: (Alla olevat numerot viittaavat asianomaiseen kohtaan kuvassa).

Tiedosto, Asetukset, Sähköposti (1), Viestin saapuminen (2) (File, Options, Mail, Message arrival)

Jos otat merkinnän pois kohdasta Näytä työpöytäilmoitus (3) (Display a Desktop Alert) et saa sinistä saapumisilmoitusta ala oikeassa kulmassa.

Työpöytäilmoituksen asetukset (4)– painikkeesta (Desktop Alert Settings) voit säätää sen läpinäkyvyyttä ja miten pitkään se on näkyvillä.

Tyhjennä roskakori poistuessasi Outlookista

Saat Outlookin tyhjentämään roskakorin kun suljet ohjelman. Ohjelma kysyy vielä varmistuksen ennen tyhjentämistä.

Tiedosto, Asetukset, Lisäasetukset, Tyhjennä Poistetut-kansio, kun Outlook suljetaan (File, Options, Advanced, Outlook start and exit, Empty Deleted Items folder when exiting Outlook)

Kommenttimerkintä viestiin

Kun vastaat viestiin saattaa joskus olla tarvetta vastata itse saapuneen viestin tekstiin. Tämä voi olla vaikeasta huomattavissa joten on hyvä merkata vastaus tai kommentti. Voit asettaa Outlookissa asetuksen joka laittaa merkinnän vastaukseesi automaattisesti.

Tiedosto, Asetukset, Sähköposti (1), Vastaukset ja välitykset (5) (File, Options, Mail) Rastita Lisää kommenttien alkuunk (6) (Preface comments with) Voit muuttaa oletus kommenttimerkinnän niin halutessasi.

Poissaoloilmoitus

Toimii vain jos on MS Exchange käytössä. Tiedosto, Automaattiset vastaukset (Poissa) (File, Info, Automatic Replies (Out of Office) Valitse Lähetä automaattiset vastaukset (Send automatic replies) Valitse ajanjakso (voit määritellä myös päivän tulevaisuudessa)

Kirjoita poissaoloviestisi kohtaan Oman organisaation sisällä ja Oman organisaation ulkopuolella (Inside My Organization, Outside My Organization) Napsauta OK.

Allekirjoitus

Voit luoda useita allekirjoituksia. Laita useimmiten käytetty oletukseksi. Voit vaihtaa niitä helposti viestissä napsauttamalla hiiren oikeata hiiripainiketta allekirjoituksen päällä. Saat listan allekirjoituksistasi josta voit valita sopivan.

Luo allekirjoitus: Tiedosto, Asetukset, Sähköposti (1), Allekirjoitukset (7) (File, Options, Mail, Signatures…) Napsauta Uusi (New) Kirjoita allekirjoituksesi ja paina Tallenna (Save).

Luo muut mahdolliset muut allekirjoitukset

Kohdassa Valitse oletusallekirjoitus (Choose default signature) asetat sen allekirjoituksen oletukseksi jota useimmiten käytät, sekä uudet että vastatut.

Allekirjoituksen vaihto viestissä: Osoita allekirjoitusta viestissäsi Napsauta hiiren oikeanpuolista painiketta Valitse allekirjoitus

Outlook asetuksia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *